top of page
4.jpg

Често задавани въпроси

ZERA Парти

1. Какво е депозитна система?

 

Депозитната система е една от възможните системи за предлагане на напитки и храни в съдове за многократна употреба. Посетителят депозира определена сума за чаша заедно с първата покупка на напитка. Използва чашата по време на събитието. В края на събитието връща чашата и получава обратно депозираната сума. Ако посетителят не върне чашата, чашата се смята за продадена.

Party1

2. Трябва ли да задължаваме посетителите да купуват чаша?

 

Всеки един организатор на събитие може да реши какъв тип система е най-добра според конкретната ситуация и типа на аудиторията.

Многократната чаша задължително се дава срещу депозит, за да не бъде открадната.  Многократните чаши са от висококачествен, устойчив  и не съдържащ Бисфенол А (BPA)  материал от висок клас, който е стотици пъти по-скъп от материала на еднократните пластмасови чаши.  Депозитът е задължителен, за да предпази организаторите на събитието от загуби.

Два са вариантите за връщане – посетителят няма право или има право да върне чашата и да му бъде възстановена сумата за чашата.

Моделът ,при който посетителят има избор да  върне чашата е най-предпочитан и най-често прилаган от организатори на събития по цял свят.

Party2

3. Как се прилагат многократни чаши по време на събития? В хотели?

Съществуват множество варианти за приложение. Често пъти представляват комбинация от основни модели. Всяко едно събитие се разглежда в детайл – концепция на събитието, достъп до фестивалната зона, съображения за сигурност, изисквания на спонсора, тип на аудиторията,  времетраене, очакван брой уникални посетители,  вид на напитките, брой и вид  на търговските обекти.

 

Няма универсална формула за приложение, а по-скоро добри практики и внимателно планиране за оптимален ефект. Свържете се с нас да обсъдим как можем да Ви помогнем да спечелите повече рекламни бюджети с допълнителен медиен канал.

 

Можем да направим Вашето събитие по-стилно, чисто и да спестим разход за посуда, отпадък, излишни чашодържачи и труд на персонала.  

Party3

4. Посетителите връщат ли чашите обратно?

Практиката показва, че между 30-65% от посетителите задържат чашата за спомен от дадено събитие. В същото време продажбите на наливна бира се покачват между 15-30%.  Това дава допълнителни приходи за фестивала.

 

Издаването на чаша срещу депозит кара по естествен начин посетителите, които не желаят да запязят чашата за себе си,  да я върнат обратно вместо да я изхвърлят, за да възстановят сумата, която са депозирали за чашата.

Теренът на фестивалната зона остава чист, без отпадъци от еднократна пластмаса.

 

43080487_1954110691336017_26701401252157
43188558_1954110178002735_27247847192448
Party4

5. Вие ли извършвате брандирането/ печата?

Да. Чашите на Stack-Cup TM се поръчват и изработват с дизайн на клиента. Брандирането се извършва по IML технология – най-висококачественият печат, при който дизайнът е инжектиран вътре в материала на чашата за устойчивост и красота.

 

Party5
bottom of page