top of page

ZERA е победител в конкурс за зелени бизнес инициативи

На 19.04. 2018 г. ZERA спечели второ място в Конкурсната програма "БАКБ Предизвикателство", създадена от Българо-американска кредитна банка в партньорство с Център "Ринкър" към Фондация BCause, с бизнес концепция за превенция на отпадък от пластмаса за масови събития в България.


ZERA наградена за бизнес концепция за употреба на многократни чаши и въвеждане на депозитна система за концерти, фестивали, спортни срещи
Екипът на ZERA с награда за бизнес концепция за замяна на еднократни пластмасови чаши с многократни по време на масови събития в България

В Галерия "Сан Стефано" в София успешно премина финалната част от конкурса и церемонията по награждаването на победителите в първото издание на БАКБ Предизвикателство. Конкурсната програма подкрепи бизнес инициативи, изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие. Бяха връчени една голяма награда в размер на 20 000 лева и две поощрителни от 3 000 и 2 000 лева, финансирани изцяло от БАКБ за реализация на зелените проекти.

Церемонията по награждаването на победителите в първото издание на БАКБ Предизвикателство #ЦентърРинкър
Церемонията по награждаването на победителите в първото издание на БАКБ Предизвикателство #ЦентърРинкър

ZERA спечели и едногодишна менторска помощ от Център "Ринкър, "както и цялостна подкрепа за бъдещото развитие на бизнеса.


Зелената концепция за превенция на отпадък от еднократни пластмасови чаши по време на фестивали, спортни срещи, концерти и други масови събития стигна до второ място в конкурс на два етапа. На първи етап, в предварителна селекция участваха множество фирми от общо 21 населени места, които представиха концепции за бизнес в пет категории: устойчива градска среда; „зелени" продукти, процеси, технологии; ефективно използване на суровини/материали и рециклиране; устойчиво земеделие;  туризъм, развиван по устойчив начин; "зелени" иновации.


Вторият етап е акселераторска програма, в която дванадесет екипа, сред които ZERA, преминаха през всички етапи на конкурса и достигнаха до финала, се изправиха пред журито да защитят идеите си.


Жури на БАКБ Предизвикателство бяха: Цветелина Бориславова,  председател на Надзорния съвет на БАКБ и инициатор на конкурса;  Илиан  Георгиев, главен изпълнителен директор на БАКБ;  Васил Симов,  председател на Управителния съвет на БАКБ; г-жа Венелина Гочева,  управител на медийна група България, Емил Величков, ръководител на отдел  “Европейски програми и финансови институции” в БАКБ и Елица Баракова,  изпълнителен директор на Фондация BCause и Център "Ринкър".
Жури на БАКБ Предизвикателство бяха: Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на БАКБ и инициатор на конкурса; Илиан Георгиев, главен изпълнителен директор на БАКБ; Васил Симов, председател на Управителния съвет на БАКБ; г-жа Венелина Гочева, управител на медийна група България, Емил Величков, ръководител на отдел “Европейски програми и финансови институции” в БАКБ и Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause и Център "Ринкър".




27 views0 comments
bottom of page