top of page

Златно отличие в международен конкурс за мисия "Аз избирам чашата за многократна употреба"


 

Мисия „Аз избирам чашата за многократна употреба“ получи златен медал в световната еко надпревара 2020 BEYONDPLASTIC AWARD. Кампанията за замяна на еднократните пластмасови чаши за вода в детските градини, по която работим съвместно с гражданското екологично сдружение Обществен център за околна среда и устойчиво развитие, е отличена в категория „Най-добра инициатива в образованието“.Вече 4 години работим по проекта, с което успяхме да присъединим над 4 300 деца от цялата страна. За това време, благодарение на участниците, в природата не бяха изхвърлени над 8 милиона чаши за еднократна употреба, равняващи се на близо 22 тона пластмаса, неподлежаща на рециклиране. Родителите и децата спестиха дотук над 200 000 лв. за закупуване на еднократни чашки, а на околната среда – близо 66 тона въглероден диоксид.


Международният конкурс 2020 BEYONDPLASTIC AWARD е организиран от Beyondplastic.net - инициатива, посветена на намаляване употребата на еднократни пластмасови продукти. Инициативата стартира през 2019 г. по идея на Улрих Кржимински – предприемач, инженер и изобретател в областта на промишления дизайн. Постепенно се разраства, като независима общност от природозащитници, дизайнери на опаковки и инженери от цял свят, които споделят екологично отговорни решения за замяна на пластмасовите опаковки. Те са обединени под мотото: „Нека работим заедно за свят с по-малко пластмаса!“.
Припознаваме се напълно в това мото и си пожелаваме още много присъединени деца към мисия "Аз избирам чашата за многократна употреба."За нас всяко присъединено дете е голям успех, който постигаме с много отдаденост на каузата за по-чиста околна среда и по-здрави хора.


Благодарим на всички, които ни разбират и подкрепят.


Повече за наградените участници можете да видите тук:62 views0 comments

Comments


bottom of page